Kinderopvang "De Kleine Paddestoel" in Alphen aan den Rijn

Jaarlijks uitje en zomeractiviteiten

4 juli 2014

Net als vorig jaar en alle jaren daarvoor, hebben de kinderen van ons kleinschalige kinderopvang `De Kleine Paddestoel` weer genoten van het uitje naar Avifauna. Hier zijn wij inmiddels een bekende en graag geziene gast. Al die stralende snuitjes die dan het park binnenkomen!

Samen met een deel van de oudercommissie en onze vaste vrijwilligster hebben de kinderen veel dieren gezien. Vooral de apen en de pinguïns vonden zij het einde. Ze hebben het er dagelijks nog over! Tijdens de fruitpauze en de lunch hebben de kinderen lekker gesmikkeld. Dat is op de foto’s duidelijk te zien. Er zijn maar liefst 170 foto’s gemaakt tijdens dit uitje door de oudercommissie. Thuisgekomen hebben ze van een welverdiende rust genoten (slaapje) en daarna werd het echt tijd om lekkere pannenkoeken op te peuzelen

We bedanken de oudercommissie voor hun inzet en het maken van de vele foto’s. Natuurlijk ook onze vrijwilligster bedankt.

Omdat het zomer in volle glorie is, hebben we zoals voorgaande jaren, met zijn allen deze week weer aardbeienjam gemaakt. Dit blijft een feestelijke activiteit. Als echte keukenprinsen en prinsessen hebben de kinderen eerst de kroontjes eraf gehaald. Er verdwenen al heel wat aardbeien in de maagjes tijdens dit werkje. Na het wassen mochten de kinderen de aardbeien stampen… Met wat `toversuiker`en het koken werd het heerlijke jam. Op het dagverblijf mochten ze even proeven en ieder kind kreeg een potje mee naar huis, zodat de mamma´s en pappa´s thuis ook even konden proeven.

Het is weer oranje/voetbaltijd, dus ook hebben de kinderen hard geknutseld aan de oranje hemdjes en voetballen. Wat staat dat gezellig in de speelruimte naast de gemaakte zonnebloemen.

Met het mooie weer heeft een gedeelte al een bezoekje gebracht aan de kinderboerderij. Dit uitje hebben andere kinderen volgende week nog in petto.

Nu gaat een ieder zich langzamerhand weer op de vakantie voorbereiden. Van hieruit wensen we iedereen een fijne vakantie toe!